1922 Gospel Hall Conversion

1922 Gospel Hall Conversion

A pair of Antique Chinese solid timber doors is sheltered by the industrial designed glass and steel portico, forming the entry to the modern facade of the residence.

Striking all white walls and double-height open space, highlight the architectural design of the interior living space, creating a warehouse style feel.

Polished concrete flooring with feature stones and blue glass replace the baltic timber floorboards, completing the ground floor renovation. The feature block wall with built-in gas log fire, supports the engineered steel beams of the mezzanine level above and divides the entry to the open-plan living area. A custom designed oak veneer rectangular box forms the use of a coffee table, whilst the soft silky rug adds texture and warmth the the space.

The industrial designed steel beams are a stand feature in the home, allowing for the angular wall, forming the study above. A fun brightly coloured orange gloss entertainment unit, floats above the floor, giving a seemless look. It also adds the important pop of colour to the all white interior.

The all white Kitchen is softened with finishes of shimmery tones from the metalic silver glass splashback, the bright speckled Ceasar-stone island bench and stainless steel benchtops. This commercial style kitchen is perfect for the open plan design of home, popular for it’s clean lines.

The Kitchen also features 2 custom-designed appliance cabinets hidden behind anodised aluminium roller shutters.

The dining area has the ability to instantly transform into a party space for outdoor entertaining with the patio bi-fold doors completely opening up. The commercial grade quality windows and doors are featured throughout and let in much needed light where once the hall had very little. Looking out through to the courtyard, is a stacked stone water feature.

Stunning blue L.E.D lighting adds another dimension to capture the mood.

Studio Italia hand blown glass pendants are suspended from the 7 metre high ceiling above.An oval glass boardroom table teamed with bright lime Bontempi Casa dining chairs defines the space.

Original baltic floorboards were lovingly restored and re-instated on the upper level of the home, to ensure the authenticity of the building. The balustrade has asmooth polished oak handrail and solid jarrah steps on the staircase.Linea-slot air-conditioning outlets are cleverly designed as a feature with 3 industrial perforated stainless steel air ducts above.

The Viewing platform show’s off the living area below, and highlights the incredible double-height open space. 

A beautiful antique chinese cabinet sits quietly in contrast to the bright orange wall.

The dressing room and walk in wardrobe with plenty of storage…. was the brief.

The upstairs Master Suite showing off it’s open plan design.

The Master suite with it’s  low line platform king size bed in maple veneer sits beneath a red painted niche inset wall. White bedlinen with earthy contrasts give warmth and texture.

The Ensuite Bathroom has the feeling of a spa retreat. The over-sized spa bath, surrounded by soft mocha tiles, designed in mind to off set the clean white lines of the cabinetry. 3 sets of louvre windows also open out to the private balcony.

This Laundry was designed with all the modern benefits, boasting an incredible handmade rivetted red gloss sliding door, cleverly separating the living zone .

The Guest bathroom has 3 symmetrical windows to allow additional natural light to filter in, highlighting these vivid orange tiles.

The Outdoor decking is practical for entertaining and quite unique as it stretches over a creek bed. Charcoal granite pavers are used in the courtyard area and feature plants ‘Agave’s’ are planted in corrugate planter boxes, to define the spaces between the courtyard and the spa.

Interesting angles using corrugate iron, architectural style plants and different textures and levels within the garden create a series of outdoor rooms, a real Australian gem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *